nieuws

Wijnreus koopt concurrent op

Horeca

’s Werelds grootste wijnproducent, het Amerikaanse Constellation Brands, koopt voor 1,27 miljard Canadese dollars (905 miljoen euro) de Canadese branchegenoot Vincor International. Ook neemt het een schuld over van 250 miljoen dollar (177 miljoen euro).

Wijnreus koopt concurrent op

Dat maakte Constellation maandag bekend. De overnameprijs komt neer op 36,50 dollar per aandeel in contanten. Dat is bijna 11 procent hoger dan het bod dat Constellation in september vorig jaar uitbracht.

Toen werd het vijandige overnamebod verworpen omdat het volgens Vincor te laag en ongepast was. De acquisitie wordt waarschijnlijk medio juni afgerond, mits de mededingingsautoriteiten toestemming geven.

Door de overname krijgt Constellation een stevige positie op de wijnmarkten in Canada, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Het Amerikaanse concern heeft in de Verenigde Staten een marktaandeel van meer dan 20 procent. De combinatie Constellation/Vincor heeft op de wereldmarkt een aandeel van 4,3 procent.

Reageer op dit artikel