nieuws

Winkelstaf vangt beruchte crimineel

Horeca

ARNHEM – De beruchte overvaller Eric Jan Q. is in een buitensportzaak in Arnhem in de kraag gevat. Dit gebeurde door het personeel van de winkel dat de uit de gevangenis ontsnapte crimineel betrapte op winkeldiefstal.

Winkelstaf vangt beruchte crimineel

De man verzette zich met behulp van een busje traangas tegen het personeelslid van de winkel, maar met behulp van omstanders kon hij alsnog worden overmeesterd. Dit is opmerkelijk omdat Q. verschillende Oosterse vechtsporten beheerst en in het verleden survivaltochten organiseerde.

Q. was vooral berucht door zijn overvallen op grenswisselkantoren, waarbij hij de gevel opblies. Vorig jaar blunderde de politie toen ze bij een inval in een woning oog in oog kwamen te staan met de tot veertien jaar celstraf veroordeelde ontsnapte misdadiger. De agenten herkenden de man niet en lieten hem rustig wegfietsen. Ook de politie in Arnhem herkende de crimineel niet. Pas na controle van de vingerafdrukken werd duidelijk wie was opgepakt wegens winkeldiefstal.

Reageer op dit artikel