nieuws

18 procent ontduikt cao vanwege crisis

Horeca

Voor bijna de helft van de ondernemers is de crisis geen reden om vaker de horeca-cao te ontduiken. Iets meer dan 18 procent doet dat om die reden wel en een derde deed dat voor die tijd ook al. Het zijn de uitkomsten van de stelling ‘De crisis zorgt ervoor dat ik als ondernemer vaker de horeca-cao ontduik’, die afgelopen week draaide op de website van Misset Horeca.

18 procent ontduikt cao vanwege crisis

‘De crisis zorgt ervoor dat ik als ondernemer vaker de horeca-cao ontduik’, zo luidde de stelling die afgelopen week draaide op de homepage van de website van Misset Horeca. De interessante vraag is aan welk antwoord de zwaarste conclusie moet worden verbonden.

Uitgebrachte stemmen

Bijna de helft van alle uitgebrachte stemmen ging naar het antwoord nee: 48,2 procent. Echter een derde van de ondernemers – een aanzienlijk percentage dus – die een keuze maakten (33,6 procent), koos voor ‘dat deed ik voor de crisis ook al’.

Het resterende percentage stemmen, bijna een vijfde (18,2 procent), koos voor de antwoordmogelijkheid ja. In totaal brachten 103 ondernemers hun stem uit.

Pinnen in de horeca

Op de homepage draait weer een nieuwe poll. Deze week kunt u antwoord geven op de stelling ‘Pinnen in de horeca blijft achter om zwart geld in stand te houden’. Ja of nee?

Reageer op dit artikel