nieuws

FNV: ‘Geen pensioenakkoord door KHN

Horeca

Vakbond FNV Horeca meldt dat een pensioenakkoord voor horeca- en cateringmedewerkers van tafel is. Volgens de vakbond komt dit omdat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) met ‘compleet nieuwe eisen’ is gekomen.

FNV: ‘Geen pensioenakkoord door KHN

‘Begin oktober leek een pensioenakkoord voor horeca- en cateringwerknemers dichtbij. Niets blijkt nu minder waar. Hoewel er een pensioen akkoord was op hoofdlijnen is KHN vandaag met drie compleet nieuwe eisen gekomen. Eisen waarover niet  te onderhandelen viel, zo gaven zij te kennen’, aldus een woordvoerder van FNV.

Vakbonden die deze eisen voor het eerst hoorden, konden tekenen bij het kruisje, aldus de vakbond. FNV: ‘De vakbonden betreuren deze gang van zaken ten zeerste omdat dit niet tot overeenstemming leidt. Deze gang van zaken is niet in het voordeel van werknemers of van de branches  horeca en catering’.

Reageer op dit artikel