nieuws

Gesprekken over horeca-cao van start

Horeca

Vakbonden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zitten komende week met elkaar om tafel om te praten over een nieuwe horeca-cao. De huidige cao loopt eind dit jaar af.

Gesprekken over horeca-cao van start

‘Aanstaande dinsdag zitten de cao-partijen bij elkaar in Novotel Amsterdam. Vakbonden en werkgeversdelegatie hebben vorige week kennis met elkaar gemaakt. Dinsdag praten we verder over de inhoud’, aldus Milen van Boldrik van FNV Horeca.

Er wordt komende week volgens Van Boldrik gesproken over jeugdlonen in de horeca. ‘Is het eerlijk te beoordelen en belonen op leeftijd? Vakbonden zien liever een leeftijdsonafhankelijk systeem’, aldus Van Boldrik.

Van Boldrik voorspelt dat het ‘weer een enerverende bijeenkomst’ wordt. ‘Partijen zien graag dat er een cao komt voor de horeca, maar het is altijd weer erg moeilijk om een goede balans te vinden tussen wat werknemers willen en wat werkgevers willen. Het gaat vaak om tegenstrijdige belangen’, aldus Van Boldrik.

FNV peilde de afgelopen weken de stemming bij de achterban. Daarnaast lanceerde het een campagne. Die campagne deed de nodige stof opwaaien.

Reageer op dit artikel