nieuws

Place Pins koppelt op Pinterest bedrijven aan wereldkaart

Horeca

Pinterest wil met een nieuwe tool aantrekkelijker worden voor kleine bedrijven, waaronder restaurants en hotels. Met Place Pins kunnen gebruikers van Pinterest adressen en plattegronden toevoegen aan pins over bijvoorbeeld restaurantgerechten of hotelkamers.

Place Pins koppelt op Pinterest bedrijven aan wereldkaart

Met Place Pins kunnen gebruikers na het aanmaken van een nieuw bord pins voorzien van extra informatie zoals adresgegevens. Deze adresgegevens worden gekoppeld aan een wereldkaart. Op deze manier kunnen gebruikers dus bijvoorbeeld een bord maken met favoriete restaurants in Rotterdam en dit bord daarna weer delen met andere gebruikers.

Op het digitale prikbord Pinterest zijn veel horeca of horecagerelateerde foto’s te vinden. Het sociale netwerk leent zich dan ook prima voor horecabedrijven om er actief op te zijn. Pinterest werd in het voorjaar van 2010 gelanceerd en groeide nadien spectaculair. Inmiddels heeft het wereldwijd 70 miljoen gebruikers waarvan een half miljoen uit Nederland afkomstig is.

Reageer op dit artikel