nieuws

Inschrijving voor Gaia Green Awards geopend

Horeca 5926

Het is voor restaurants, hotels en strandpaviljoens weer mogelijk om zich aan te melden voor deelname aan de Gaia Green Awards. De winnaar van deze mvo award, die voor de derde keer wordt gehouden, wordt op 18 september bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam.

Inschrijving voor Gaia Green Awards geopend

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven in Nederland en België die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam ondernemen. Aanmelden voor de de awards kan tot 15 april 2018 via deze link.

De uiteindelijke genomineerden worden door een vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar. Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen worden de finalisten bezocht door leden van het organisatieteam. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury.

Over de awards

DuurzaamheidDe Gaia Green Awards zijn een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen.  De jury heeft de opdracht om de deelnemers te beoordelen op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

De Gaia Green Awards is beschikbaar voor de volgende 3 soorten horeca bedrijven:

​•Hotels
•Restaurants
•Strandpaviljoens

Een uitblinker op Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award.


Eerste stappen

Misset Horeca vroeg de adviseurs van het bedrijf Green Leisure om praktische tips: welke eerste stappen kun je als horecaondernemer het beste nemen? Hoe kun je met duurzaamheid kosten besparen? En hoe kun je zonder al te grote investeringen (nog) groener worden? Lees hier dit uitgebreide artikel.

Groen groeien in 10 stappen

  1. Ga op zoek naar een Intrinsieke motivatie, één die breed wordt gedragen. Als je succesvol duurzaam wilt zijn moet je het vanuit je hart doen.
  2.  Stel een team samen binnen je bedrijf die verantwoordelijk wordt voor duurzaam ondernemen. Zoek enthousiastelingen en dan is de tip om op elke afdeling één vertegenwoordiger te krijgen.
  3.  Doe een nulmeting om inzichtelijk te krijgen hoe duurzaam je onderneming al is.
  4.  Maak een MVO-actieplan voor de zaken waarop je niet goed scoort in de nulmeting.
  5.  Zorg dat je je verhaal uitdraagt en medewerkers weten welke stappen zijn genomen.
  6.  Kom vier keer per jaar samen met het green team en loop het activiteitenlijstje langs.
  7.  Doe kennis op. Weet wat er allemaal op de markt is.
  8.  Maak je ambities bekend bij je leveranciers en gasten. Dan word je geholpen.
  9.  Maak de juiste vrienden. Ga verbindingen aan met goede doelen en lokale ondernemers.
  10. Heb je resultaten geboekt? Vier je succes dan.

Lees ook: Duurzaam ondernemen? Hoe krijg je medewerkers mee?

Reageer op dit artikel