nieuws

De Leckere op Horecava: nieuwe brouwerij en eigen gin

Horeca 389

De Leckere op Horecava: nieuwe brouwerij en eigen gin

Brouwerij De Leckere is prominent aanwezig op de Horecava. Directeur Eric Odenwald: ‘We hebben dan ook genoeg te melden en we introduceren ook onze eigen gin.’

Wie de Bier Wereld oploopt kan de grote stand, recht tegenover de ingang niet missen. De Leckere is flink aanwezig. ‘We hebben ook veel te vertellen’, aldus directeur Eric Odenwald. ‘We verhuizen de brouwerij van De Meern naar Utrecht, naar het Werkspoorkwartier. Daar brouwen we nu al en we hopen eind deze maand volledig over te gaan.

De Leckere, dat organische bieren brouwt, heeft naar eigen zeggen ‘de eerste aardgasvrije bierbrouwerij’ van Nederland. ‘En daarnaast staan er ook 1160 zonnepanelen op het dak’, aldus Odenwald.

Brouwerij met beste pils

De Leckere timmert hard aan de weg. Momenteel heeft de brouwerij 12 bieren in het standaardassortiment, waarvan twee seizoensbieren. Het pils was al onderscheiden in 2018 met een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge. Odenwald: ‘En naast dit assortiment hebben we ook nog twee alcoholarme bieren. Die verkiezen we boven alcoholvrij, omdat dat simpelweg lekkerder is.

Brouwerij De Leckere, Hendrickx Gin

Een noviteit uit de brouwerij in Utrecht is Hendrickx. Een gin waarvoor gebruikt gemaakt is van het destillaat van Blauwe Bijl, het zwaarste bier uit het assortiment van De Leckere. ‘Waarom we dat doen? Gewoon omdat het leuk is’, lacht Odenwald. De Leckere experimenteert vaker met drank, maar Hendrickx is de eerste sterke drank.