'Superhelden' Alkmaarse horeca doneert opbrengst aan zorgmedewerkers

'Superhelden' Alkmaarse horeca doneert opbrengst aan zorgmedewerkers

Fabels Eten & Drinken uit Bergen en vijf Alkmaarse restaurants gaan half januari hun opbrengst van bestellingen doneren aan zorgmedewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep. 'Tijdens de kerst moesten zij hun verlofdagen inleveren, daarom nu deze 'superactie'.

Fabels Eten & Drinken slaat de handen ineen met vijf restaurants in Alkmaar. Samen gaan ze zorgmedewerkers van de acute opname en longafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep 'in het zonnetje zette'. Met de opbrengt van de bestellingen die de restaurants van donderdag 14 tot en met zondag 17 januari rondbrengen, en donaties van sponsoren, gaan de horecazaken de zorgverleners voorzien van dinerbonnen van de restaurants in Alkmaar en bioscoopkaartjes.

Opvallend detail: de bestellingen worden die periode rondgebracht door bezorgers verkleed als superhelden. Fabels Eten & Drinken: 'Tijdens kerst moesten zorgmedewerkers hun verlofdagen inleveren terwijl ze bij hun familie zouden moeten zijn. Tijdens het rondbrengen van onze kerstbestellingen ging de gedachte uit naar deze superhelden, vandaar dat we deze 'superactie' in het leven hebben geroepen.'