De keuken van hotel l’Europe presenteert van januari tot en met maart tussen de acht en tien verschillende stamppotten waarop nog eens ongeveer twintig variaties worden gemaakt. De stamppotten worden gemaakt door chef-kok Jean Jacques Menanteau en souschef Erok Wekema.
Maagvuller
Fransman Menanteau wijst erop dat stamppotten niet typisch Nederlands is. ‘Je hebt ze echt overal. Ik kom uit Frankrijk en daar kennen we het ook als een typische gezonde maagvuller van het platteland’, aldus Menanteau. Zijn souschef komt uit Groningen. ‘Daar kennen we zelfs de suikerbietenstamppot’, aldus Wekema.
Fraai opmaken
Wekema stelt dat het onzin is om neerbuigend te doen over stamppotten. Wekema: ‘Iedereen denkt bij stamppot aan een grote berg plaketen op je bord, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het kan ook fraai worden opgemaakt met daar bijvoorbeeld een smakelijke jus of saus overheen’.
Zie ook:Hoteldirecteur Grandia kondigt vertrek aan