nieuws

Van der Most staakt plan nieuw hotel

Hotel

Hennie van der Most zet een streep door DeSmelt in Assen. De veelzijdige ondernemer en veel horeca-activiteiten heeft de erfpacht van het Asser sport- en recreatiecomplex opgezegd. Het plan om een nieuw hotel te bouwen, valt daarmee weg.

Van der Most staakt plan nieuw hotel

‘Ik ben tien jaar aan het lijntje gehouden’, aldus Van der Most in het Dagblad van het Noorden. ‘Opzeggen van de erfpacht doe ik met pijn in mijn hart. Ik heb nog nooit afscheid hoeven nemen van één van mijn bedrijven. Dit is de eerste keer en doet pijn’.

Van der Most was aanvankelijk van plan om ruim 50 miljoen euro te willen steken in de bouw van een hotel bij DeSmelt. Daarmee zou het verliesleidende complex een winstgevend bedrijf moeten worden à la horecacomplex Preston Palace in Almelo.

Van der Most wilde met het nieuwe ijsstadion de huidige schaatstempel Thialf in Heerenveen aanvallen. Het nieuwe hotel zou 350 kamers krijgen en schaatssponsor Aegon zou meehelpen met het rond krijgen van de hypotheek.

Zie ook

Reageer op dit artikel