nieuws

Gaapverbod voor motelmedewerkers

Hotel

Grote ophef over een reglement voor motelmedewerkers. Ze mogen niet geeuwen, niet aan de neus krabben, geen haar achter de oren stoppen en niet aan het bandje van hun beha trekken. Vakbonden zijn verbijsterd.

Gaapverbod voor motelmedewerkers

De situatie speelt zich af in een motel in het Australische Goulburn en wordt gemeld door de Australische zender ABC. De directie meldt dat het recht heeft om werknemers te ontslaan wanneer ze zich schuldig maken aan de bovengenoemde gewoontes.

Australische vakbonden zijn woedend. Ze spreken van een onaanvaardbare situatie. Het motel heeft laten weten dat het allemaal minder erg is dan het lijkt. ‘Het reglement is opgesteld om mensen bewust te maken van hun gewoontes en gedrag’, aldus de eigenaresse van het motel, die er aan toevoegt dat het reglement alleen geldt voor restaurantpersoneel van het motel.

Reageer op dit artikel