nieuws

Grote rookcampagne gestart

Hotel

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is de langverwachte rookcampagne gestart. Met radio- en tv-spotjes, posters en een speciale website informeert VWS over het aanstaande rookverbod.

Grote rookcampagne gestart

Op de website www.horecarookvrij.nl staat wat er verandert, waarom de horeca rookvrij wordt en staan antwoorden op veelgestelde vragen vermeld. Wanneer ondernemers antwoorden willen hebben op vragen en bellen naar het informatiepunt, moeten ze betalen voor het telefoontje.

De Handleiding invoering rookvrije horeca, sport en kunst/cultuur, is maandag door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gepubliceerd. De complete handleiding is te downloaden op www.horecarookvrij.nl.

Gelijktijdig is Misset Horeca een initiatief gestart om extra informatie te verstrekken over roken in de horeca vanaf 1 juli. Via de website www.missethoreca.nl/rookverbod wordt horecaondernemers geïnformeerd over het nieuwe verbod.

De redactie volgt ondernemer Joop Bohlmeijer van topcafé Anno 1890 in Amsterdam hoe hij omgaat met het verbod. Daarnaast kunnen ondernemers elkaar helpen door het geven van praktisch toepasbare tips. De beste tip wordt beloond.

De overheid komt nog met de ‘Code of practice’ die aanvullende regels biedt.

Hieronder twee tv-spotje over het rookverbod