nieuws

Vliegverkeer Schiphol komt weer op gang

Hotel

Vliegtuigen konden maandagochtend alle benodigde banen op Schiphol weer gebruiken om normaal te landen of om op te stijgen. Wel zijn er nog vertragingen als gevolg van het winterweer van de afgelopen dagen, aldus een woordvoerster.

Vliegverkeer Schiphol komt weer op gang

In de nacht van zondag op maandag moesten nog tussen de vijftig en honderd gestrande reizigers de nacht doorbrengen achter de paspoortcontrole op veldbedjes. In de nacht van zaterdag op zondag lag dit aantal nog aanzienlijk hoger. Toen sliepen tussen de vijfhonderd en duizend reizigers op veldbedden.

Wel werden in de nacht van zondag op maandag nog enkele honderden passagiers in hotels ondergebracht, omdat sommige luchthavens elders in Europa dicht zaten of slecht bereikbaar waren wegens het winterweer. De situatie in andere Europese steden wordt wel beter, aldus de woordvoerster. Ze geeft reizigers die een vliegtuig moeten halen, het advies om teletekst en internet te raadplegen.

Reageer op dit artikel