nieuws

Failliet Waanders Staphorst maakt doorstart

Hotel

Onder leiding van Henk Beukelaar maakt Hotel-restaurant Waanders in Staphorst een doorstart. Eerder deze maand werd bekend dat de in de regio bekende horecagelegenheid failliet was verklaard.

Failliet Waanders Staphorst maakt doorstart

De naam Waanders blijft op de gevels staan.

Ervaring

De zaak wordt overgenomen door Henk Breukelaar, vertelt de Meppeler Courant. De curator had al besloten om de zaak gewoon open te laten, omdat een doorstart werd verwacht. Die verwachting is nu dus uitgekomen. De curator verwacht dat driekwart van de 25 vaste krachten en 20 oproepmedewerkers kunnen blijven.

Turkije en Egypte

Breukelaar had jarenlang de leiding over grote vakantieresorts in Egypte en Turkije, meldt De Stentor. Hij gaat eerst voor vijf jaar het pand huren en heeft daarna een optie om het onroerend goed te kopen. In de krant zegt hij volgend jaar ‘voor eigen rekening en risico’ alvast te willen verbouwen.

Oubollig

‘We zullen hard moeten werken om weer midden in de markt te staan met Waanders en de naamsbekendheid waar te maken. Het is een beetje een donkere zaak, relatief oubollig. Waanders heeft 24 kamers, dat is weer leuk. En een uitdaging’, vertelt de ondernemer, die in het verleden vooral met grotere accommodaties te maken had. ‘Het laatste hotel waar ik de scepter zwaaide had 900 kamers en 1800 gasten, die zag ik zelf nooit meer.’

Eerder nieuws over Waanders Staphorst:

Reageer op dit artikel