nieuws

Hotelnomade Van Dijk: ‘citizenM de beste

Hotel

Vincent van Dijk sliep een jaar lang elke dag in een Amsterdamse hotel. Topper is citizenM op Schiphol, zijn slechtste ervaring was Lantaerne. ‘Daar ben ik om 24.00 uur weggelopen op zoek naar een ander adres.

Hotelnomade Van Dijk: ‘citizenM de beste

Van Dijk doet zijn uitspraken in een vraaggesprek met BNR Travel van BNR Nieuwsradio. Vandaag was in het citizenM-hotel op Schiphol de presentatie van zijn boek Amsterdam Slaapt, het resultaat van zijn zwerftocht langs de hoofdstedelijke hotels.

De Amsterdamse hotellerie krijgt van de hotelnomade het cijfer 7. ‘Vooral op het gebied van originaliteit en servicelevel liggen de hotels achter op andere grote wereldsteden’, aldus Van Dijk.

Eén keer verliet hij een hotel voortijdig. Die ‘eer’ is aan Lantaerne, waar het volgens Van Dijk smerig en zo slecht was en hij zelfs werd uitgescholden. ‘Twaalf uur ’s nachts ben ik het hotel uitgelopen en op zoek gegaan naar een ander slaapadres.’

Zijn beste ervaring had hij in het citizenM op Schiphol, waar hij sinds 1 januari dit jaar ook ‘permanent’ verblijft. Andere opvallende hotels vindt hij Sofitel Legend The Grand (luxe segment), Qbic (chic en basis) en NH Barbizon Palace (grote ketens).

Van Dijk vertelt in het gesprek ook dat het zeker aan het eind niet meeviel zijn tocht te volbrengen. ‘In het begin ging alles prima, waren de hotels enthousiast en waren er voldoende beschikbare kamers. In de zomermaanden was het echter erg zwaar en was het bijna niet te doen. Maar ik wilde het afmaken.’

Amsterdam Slaapt is vanaf 1 september in boekhandel te vinden. Later dit jaar moet een Engelstalige versie verschijnen.

Klik hier voor het gesprek met BNR Travel.

Reageer op dit artikel