nieuws

Wildeman: ‘Occupykamp Amsterdam moet weg

Hotel

Ondernemersvereniging Damrak Amsterdam wil af van het Occupykamp op het Beursplein. ‘Het is mooi geweest, ze hebben hun punt gemaakt’, aldus voorzitter René Wildeman, general manager van hotel-restaurant De Roode Leeuw.

Wildeman: ‘Occupykamp Amsterdam moet weg

Dat meldt Het Parool. In het Occupykamp verblijven betogers die protesteren tegen het kapitalisme. Wildeman: ‘Als we wachten tot het kapitalisme is afgeschaft, dan zitten ze er over duizenden jaren nog.’

De hotelier laat weten dat de ondernemers met de burgemeester gaan praten. ‘Ze moeten binnen een week weg zijn. Als dit nog heel lang duurt, dan stappen we eventueel naar de rechter.’

In New York en Zürich werden woensdag 15 november Occupykampen ontruimd. Wildeman meent dat ook het Beursplein weer normaal moet worden gebruikt. ‘De effectenbeurs zet altijd een kerstboom op het plein, kerst komt eraan. Voor bezoekers van de stad ziet dit er niet uit.’

Reageer op dit artikel