nieuws

Aanvraag 5.300 Amsterdamse hotelkamers

Hotel

De doelstelling van negenduizend hotelkamers in Amsterdam die er de komende zes jaar moeten komen, blijft overeind. Momenteel staat de teller op 5.300 kamers, laat hotelloods René van Schie, die aanvragen voor het bouwen van hotels namens de gemeente Amsterdam coördineert, weten.

Aanvraag 5.300 Amsterdamse hotelkamers

‘Toen het college het doel van negenduizend kamers vaststelde, was van de helft al duidelijk dat ze er komen. Dat zijn er nu 5.300. We laten een soort kansberekening los op de haalbaarheid van de plannen. Mijn taak is eigenlijk gemakkelijker geworden’, aldus Van Schie op de website van Het Parool.

Van Schie laat weten dat het veel rekenwerk is en dat het getal fluctueert. Zo is de bouw van een hotel met tweehonderd kamers op het Sciencepark voor 54 procent. Dus telt het plan voor 109 kamers in de plannen mee.

Van Schie: ‘We hebben net een plan voor een hotel met 708 kamers op Sloterdijk binnengehaald. Dat telt nog niet voor veel kamers mee, omdat er nog te veel onzeker is’.

De hotelloods merkt verder op dat de laatste tijd vooral veel leegstaande kantoorgebouwen in Amsterdam Zuidoost en Sloterdijk in trek zijn om er hotelfaciliteiten in te vestigen. Van Schie: ‘De animo is zo groot, dat we in die gebieden pas op de plaats moeten maken om de hotelmarkt te beschermen’.

Reageer op dit artikel