nieuws

Apollo klaar voor fusie met Golden Tulip

Hotel

Apollo is klaar voor een fusie met het noodleidende Golden Tulip. ‘We zijn in gesprek en hebben alles tot onze beschikking. Als Hans Kennedie niet meegaat, zou dat heel jammer zijn.’, zegt directeur Bas Tolmeijer van Apollo.

Apollo klaar voor fusie met Golden Tulip

Tolmeijer doet zijn uitspraak daags na de bekendmaking van betalingsproblemen bij Golden Tulip. Het Nederlands-Zwitserse hotelmerk vroeg dinsdagmiddag surseance van betaling aan.

‘We praten al heel lang met Hans Kennedie (ceo van Golden Tulip, red.). Het zou een mooi huwelijk zijn. We hebben alles tot onze beschikking; geld, kennis en motivatie. Juristen zoeken nu uit hoe verder te gaan’, aldus Tolmeijer.

Zeer waarschijnlijk wordt vanochtend een bewindsvoerder aangesteld. Deze zal gesprekken voeren over de toekomst van Golden Tulip. Door het internationale karakter van Golden Tulip met hotels wereldwijd is volgens Tolmeijer sprake van een complex dossier.

‘Wij spreken straks met de bewindvoerder aangesteld door de Nederlandse rechtbank. Maar er moeten ook gesprekken worden gevoerd met bewindvoerders in andere landen’.

Tolmeijer onderstreept dat alles nog heel prematuur is. ‘Op dit moment heb ik geen idee hoe onze kansen liggen. We hebben een sterke partner in H2 Equity Partners en hebben alles tot onze beschikking voor een fusie. Over de invulling van de poppetjes praten we laten. Als Hans Kennedie niet mee zou gaat, is dat heel jammer.’.