nieuws

Camille Oostwegel verheft André Rieu

Hotel

De Zuidlimburgse hoteltycoom Camille Oostwegel heeft André Rieu verheven tot Officier Maître de Musique. Dat gebeurde nadat Rieu was benoemd tot Mousquetaire d’Armagnac.

Camille Oostwegel verheft André Rieu

De bijbehorende versierselen hiervoor werden Rieu omgehangen door Le Capitaine de la Compagnie des Mousquetaires d’Armagnac Aymeri de Montesquiou Duc de Fezensac et Comte d’Artagnan. Deze is een nazaat van d’Artagnan, de vierde Musketier die sneuvelde bij het beleg van Maastricht in 1673 door Louis XIV.

Camille Oostwegel is Capitaine Lieutenant van het Nederlandse Escadron. Hij gaf André Rieu een grote cape met het kruis van de Musketiers als Officier Maître de Musique van de Nederlandse Afdeling.

De ceremonie vond plaats in Rieu’s kasteel “De Torentjes” aan de voet van de Sint Pietersberg. D’Artagnan genoot hier zijn laatste ontbijt vlak voordat hij sneuvelde bij de Tongersepoort te Maastricht.

Prins Albert

Als Mousquetaire d’Armagnac wordt Rieu ondermeer geacht de Cultuur van de Gascogne en tradities en deugden van de Musketiers uit te dragen. De plechtigheid werd afgesloten met een déjeuner dinatoire bereid met specialiteiten en wijnen uit de Gascogne op de binnenplaats van het kasteel. Het geheel werd verzorgd door de keuken- en bedieningsbrigade van Restaurant Château Neercanne.

Naast André Rieu werden er nog zes andere Musketiers geïntroniseerd. Wereldwijd zijn er circa 3000 Musketiers onder wie de Koning van Zweden, Prins Albert van Monaco, Leonardo di Caprio en John Malkovich.

Reageer op dit artikel