nieuws

Chagall start hotel in Zwolle

Hotel

Chagall Hotels & Restaurants wordt de exploitant van het nieuw te openen hotel in het stadioncomplex aan de Ceintuurbaan in Zwolle. Het wordt het vierde hotel van Chagall in ons land.

Chagall start hotel in Zwolle

Dat maakt de hotelgroep van de in Zwolle geboren directeur Chris Lindeboom bekend. Chagall heeft recent de overeenkomst getekend met de ontwikkelaar van het stadion, Stadion Ontwikkeling Zwolle, een samenwerking tussen IPMMC Vastgoed en Wyckerveste.

Het nieuwe viersterrenhotel krijgt de naam Hotel Lumen. Naar verwachting wordt het hotel in het voorjaar van 2011 geopend. Hotel Lumen krijgt 125 hotelkamers en suites, zowel geschikt voor de zakelijke gast als voor toeristen. Op de begane grond komt de zakelijke ontmoetingsplek Bluefinger Lounge.

‘Het is voor ons een prachtige kans om aan de rand van de Randstad in deze dynamische omgeving een hotel van deze omvang en allure te kunnen openen’, aldus Lindeboom.

Hotel Lumen gaat straks nauw samenwerken met de naastgelegen Brasserie Equipe en het Equipe vergader- en evenementencentrum. Volgens Chagall is de combinatie van 3.500 vierkante meter vergaderaccommodatie, een brasserie met tweehonderd zitplaatsen en 125 luxe hotelkamers een ware aanwinst voor Zwolle.

Verder gaat het hotel dienen als leerwerkplek voor mbo-studenten van Landstede. Met deze onderwijsinstelling wil Hotel Lumen intensief samenwerken. Bij de inrichting van het hotel wordt rekening gehouden met leerwerkplekken voor studenten.

Chagall Hotels & Restaurants bestaat momenteel uit drie hotels; Greenpark Hotel in Leidschendam, Grand Winston Hotel in Rijswijk en Hotel Corona in Den Haag. De tweekoppige directie bestaat uit Chris Lindeboom en Patrick Bruins.

Reageer op dit artikel