nieuws

De Efteling investeert voor 40 miljoen

Hotel

De Efteling is bereid om maar liefst 40 miljoen uit te trekken voor overnachtingsmogelijkheden te bieden voor parkgasten. Op 16 hectare grond moeten duizend tot 1.500 bedden worden gerealiseerd.

De Efteling investeert voor 40 miljoen

Dat staat te lezen in de nieuwe Misset Horeca Top-100. Directievoorzitter Ronald van der Zijl denkt aan een investeringsbedrag van 35 tot 40 miljoen euro. Voor dat geld moeten accommodaties met totaal tot 1.500 bedden worden gebouwd. Meerdaagse recreatie wordt één van de speerpunten van het bekende pretpark.

Plannen voor meerdaagse recreatie heeft De Efteling al jaren. In 2003 bezetten actievoerders van GroenFront! het bos dat toen gepakte dreigde te worden. De Raad van State stak uiteindelijk een stokje voor de toenmalige uitbredingsplannen.

De horecaomzet van De Efteling bedroeg in 2006 48,1 miljoen euro. Dat is bijna de helft van de totale omzet van het park. De horecaomzet steeg vorig jaar met 7 procent ten opzicht van het jaar daarvoor. De Efteling staat op plaats 23 in de Misset Horeca Top-100.

Zie ook:
Ons omvangrijke Top-100-dossier

Reageer op dit artikel