nieuws

Dode bij schietpartij Van der Valk Hoofddorp

Hotel

In het Van der Valk-hotel langs de A4 bij Hoofddorp is zondagmorgen een vrouw doodgeschoten. Hotelpersoneel probeerde tevergeefs het schietincident te voorkomen. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Dode bij schietpartij Van der Valk Hoofddorp

In een verklaring laat hotelketen Van der Valk weten geschokt te zijn. ‘Directie en personeel betreuren dit vreselijke incident. Medewerkers van het hotel hebben met gevaar voor eigen leven getracht het incident te voorkomen.’

Voor de medewerkers van het hotel is slachtofferhulp ingeschakeld. Het hotel in Hoofddorp is gewoon open, gasten kunnen via de achterkant het pand in en uit.

Van der Valk zegt dat de gezichten van de schutters zijn vastgelegd op camerabeelden. De daders zijn na het schietincident ontkomen. De politie onderzoekt de zaak. Over de aanleiding voor de schietpartij is niets bekendgemaakt. Ook de identiteit van de vrouw is nog onduidelijk.

Het hotel ligt niet ver van de luchthaven Schiphol, even voorbij het brugrestaurant aan de A4. In hetzelfde hotel kwam in april 2009 een 22-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland) om het leven door een schietwond. Er werden toen drie verdachten aangehouden.

Reageer op dit artikel