nieuws

Donald Trump lonkt naar Montenegro

Hotel

De steenrijke Amerikaanse zakenman Donald Trump toont in toenemende mate interesse in de Europese hotellerie. In de jongste plannen van Trump spelen de kustgebieden van Montenegro een belangrijke rol.

Donald Trump lonkt naar Montenegro

Dat meldt de krant 24 Sata. Lokale autoriteiten zouden in het bezit zijn van een brief van Trump waarin hij zijn businessplannen uitlegt. Trump zou geïnteresseerd zijn in het overnemen van het Ulcinjska Rivijera hotel in de badplaats Ulcinj, dicht bij de Albanese grens.

Langste strand
Lokale media in Montenegro melden dat het om de grootste toeristische investering gaat sinds de onafhankelijkheid van het land vorig jaar. Het land telt ruim 600.000 inwoners en is qua grootte vergelijkbaar met Vlaanderen. De bekendste badplaats Ulcinj telt 30.000 inwoners en beschikt over grote zandstranden. Twaalf kilometer van Ulcinj ligt het langste strand van Montenegro, genaamd ‘Plazha e Madhe’.

Walk of Fame
Donald Trump is een succesvolle zakenman uit de VS. Trump werd in 1946 geboren in New York. Hij bouwde in snel tempo een imperium op van hotels, casino’s en bedrijven actief in de sport en transport. Begin dit jaar kreeg Donald Trump een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame.

Reageer op dit artikel