nieuws

Gm Ron Bar-El vertrekt bij Mövenpick

Hotel

General manager Ron Bar-El van Mövenpick Amsterdam gaat het nieuwe viersterrenhotel verlaten. Bar-El heeft eind augustus een gesprek op het hoofdkantoor in het Zwitserse Zürich over zijn vertrek.

Gm Ron Bar-El vertrekt bij Mövenpick

Waarnemend general manager Ron Schouwenburg laat desgevraagd weten dat er over pakweg twee weken een gesprek plaatsvindt tussen Bar-El en de vice-president van Mövenpick. Bar-El bevestigt dit gesprek, maar zegt op verzoek van het hoofdkantoor inhoudelijk niet te reageren. Het moederbedrijf in Zwitserland heeft zelf vooralsnog niet gereageerd op persvragen.

’Niet beschadigd uitkomen’

‘Over twee weken heeft Ron een gesprek in Zürich om uit elkaar te gaan. Ze zullen in dat gesprek zoeken naar een oplossing. Ron is nu dingen aan het voorbereiden. Hij is teleurgesteld over hoe alles is verlopen. Hij wil hier niet beschadigd uitkomen’, aldus Schouwenburg.

Voor Bar-El komt het noodgedwongen vertrek als een regelrechte verrassing. Gisteren liet hij weten compleet verrast te zijn. Bar-El werkte het afgelopen jaar snoeihard om Mövenpick Amsterdam een goede start te laten maken. Het hotel opende in september 2006 de deuren en is door World Travel Market genomineerd voor ‘beste new business hotel in Europe’.

Connecties

De opvolger van Bar-El staat inmiddels al startklaar om de taken over te nemen. Albert Rouwendal zegde zijn baan op bij Kempinski resort-hotel op het Chinese eiland Sanya. Hij verblijft momenteel in een vakantiebungalow in Holten, om snel de stap naar Amsterdam te kunnen maken.

Rouwendal heeft laten weten veranderingen door te willen voeren in het Aziatische restaurant van Mövenpick Amsterdam. Hij wil hiervoor zijn connecties in het Verre Oosten gebruiken. Voordat Rouwendal in het buitenland werkte, was hij onder andere docent hotelmanagement aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden.

Zie ook