nieuws

Groot horecacomplex voor Zeeburg

Hotel

Zeeburg, het snel groeiende Amsterdamse stadsdeel aan het water, krijgt een opvallend multifunctioneel gebouw met horeca. In het gebouw aan de Entrepothaven komen onder meer een café, hotel en vergaderruimtes.

Groot horecacomplex voor Zeeburg

Dat meldt Architectenweb.nl, de grootste architectuursite van Nederland. Stadsdeel Zeeburg heeft gekozen voor het ontwerp van Bik+Mulder Architecten. Het ontwerp is gemaakt in opdracht van HBB Planontwikkeling BV in combinatie met Amplan BV.

Het opvallende gebouw vormt een overgangsgebied tussen wonen in Zeeburg en werken in het Cruquius Werkgebied. De vorm van het gebouw sluit aan bij de grote elementen op de Oostelijke Haveneilanden. Het multifunctionele gebouw krijgt onder meer een café, hotel, jachthavenvoorzieningen, vergader- en conferentiezalen, fitnessruimte, bedrijfsruimten en een parkeergarage. De bouw start naar verwachting in 2008.

Reageer op dit artikel