nieuws

GT hotels Winterswijk en Wageningen veilig

Hotel

De exploitatie van de Golden Tulip hotels in Wageningen en in Winterswijk is veilig. Jaap Venendaal, eigenaar van Hotel en Congrescentrum Hof van Wageningen, heeft de exploitatie overgenomen. Dit heeft hij afgesproken met Green Properties, de eigenaar van het vastgoed.

GT hotels Winterswijk en Wageningen veilig

‘We doen ons best alle personeelsleden weer onder te brengen,’ aldus Jaap Venendaal tegen Missethoreca.nl. Toen hij het nieuws vanochtend in Winterswijk bekend maakte, kreeg hij een staande ovatie van het personeel. ‘Voor hen is een einde gekomen aan een onzekere en emotionele situatie,’ aldus Venendaal.

Hotelmanager in Winterswijk blijft Berbl de Graaf. ‘Voor het hotel in Wageningen heb ik gevraagd of Miranda Bouwmeester aan wilde blijven als hotelmanager.’

Jan Zeeman

Green Properties – het bedrijf van textielmagnaat Jan Zeeman – nam de exploitatie van de hotels eerder deze week over van de curator. Het bedrijf was al eigenaar van het onroerend goed van de Golden Tulip hotels in Wageningen, Winterswijk en Ellecom (hotel Avegoor). Dit laatste hotel komt niet onder de hoede van Jan Venendaal.

Green Properties is een vennootschap van Green Real Estate beheer uit Bilthoven. Textielmagnaat Jan Zeeman staat aan de basis van dit bedrijf. In zijn portefeuille zit sinds 2006 het Golden Tulip Hotel in Winterswijk, de Frerikshof.

Daarvoor moest hij 5,6 miljoen euro neerleggen, zo meldde Quote eerder deze maand. Zeeman kocht het hotel van Johan Westermeijer. Zeeman bezat naast het vastgoed van de Frerikshof ook al de bedrijfsinrichting, de goodwill en de handelsnaam.

Jan Zeeman staat in de Quote top 500 rijkste mensen op nummer 59 met een vermogen van 456 miljoen euro.

Reageer op dit artikel