nieuws

Hans van Wolde en Cas Spijkers samen in actie

Hotel

Op maandag 10 mei verzamelen bekende en onbekende chef-koks zich in Restaurant Fifteen in Amsterdam. Ze doen dit voor de aftrap van de landelijke actie ‘Extraordinary Ones’. Een project waarbij 20 cent van elke afgerekende maaltijd naar het goede doel gaat.

Hans van Wolde en Cas Spijkers samen in actie

Onder meer Cas Spijkers, twee sterrenchef Hans van Wolde, Toine Smulders en Angelique Schmeinck steunen deze actie. De opbrengst ervan gaat naar schoolmaaltijden voor kinderen in derde wereld-landen onder het motto ‘Wij eten, Zij eten’.

Ook Felix Meurders en Giel Beelen zijn aanwezig en steunen Extraordinary Ones actief. Restaurants, eetcafés, hotels, bedrijfskantines en fast food zaken kunnen zich aansluiten bij de actie. Aanmelden kan via de site van het project.

Restaurants Maastricht

Het initiatief is afkomstig van Leon Aarts, ex-restaurateur en distributeur van levensmiddelen aan toprestaurants. Hij is in januari 2010 in Maastricht gestart en heeft in die regio inmiddels 50 deelnemende restaurants. ‘Honderd procent van de donaties komt ten goede aan de kinderen.’ Een van de deelnemers is Hans van Wolde van het Maastrichtse restaurant Beluga.

De landelijke uitrol van de actie is op 10 mei met als doelstelling ten minste 1.000 aangesloten bedrijven voor het einde van dit jaar. Restaurant Fifteen is het eerste lid van de Extraordinary Ones in de Randstad.


Reageer op dit artikel