nieuws

Hilton wil hotel in Maastricht

Hotel

Hilton heeft bij de gemeente Maastricht een aanvraag ingediend om een hotel te bouwen. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Maastricht. De gemeente wil niet ingaan over de kansen voor goedkeuring van de aanvraag.

Hilton wil hotel in Maastricht

Gemeente woordvoerder Lei Meisen bevestigt in De Limburger de aanvraag van Hilton. Op welke plek het hotel moet komen, wil Meisen niet vrijgeven.

Geruchten doen de ronde dat het gaan om een plek in de buurt van de Francois de Veyestraat/Franciscus Romanusweg. Aan de overkant van de Maas moet het theater van Joop van den Einde verrijzen.

Hilton is een van de twintig partijen die een aanvraag voor een hotel in Maastricht heeft gedaan. Meisen laat weten dat alle aanvragen die een toegevoegde waarde voor de stad vormen, een kans maken. Over de specifieke kansen van Hilton wil Meisen niet speculeren.

Hotels in Maastricht hebben te maken met een gemiddelde bezettingsgraad van 65 procent. De gemeente concludeert dat er in principe voldoende bedden zijn. ‘Er is inderdaad een ruim aanbod, al zijn er wel piekmomenten in het weekend of rond grote evenementen’, laat een woordvoerder van de lokale VVV weten.

Hilton wenst geen commentaar te geven op de aanvraag. ‘We gaan nooit in op plannen zo lang er niets is getekend’, aldus de woordvoerder van vice-president Patrick Fitzgibbon, verantwoordelijk voor Hilton in Europa, in De Limburger.

Meer over Hilton