nieuws

Hilton zegt weekblad op na verslag inval

Hotel

Drie hotels van Hilton in Brussels hebben een opvallend besluit genomen. Ze hebben het abonnement met een Engelstalige Brussels weekblad opgezegd. Het blad had een verslag geplaatst van de politie-inval in het Conradhotel.

Hilton zegt weekblad op na verslag inval

Op 10 juli plaatste The Bulletin een verslag over de politie-inval in het Conradhotel op 1 juli. De inval volgde nadat leden van het huishoudpersoneel van een familie uit de Verenigde Arabische Emiraten bij de politie hadden aangegeven dat ze door hun werkgever uitgebuit zouden worden. De bewuste familie huurde de vierde verdieping van het Conrad.

Daags na het artikel in The Bulletin, een Engelstalig Brussels weekblad, zegde algemeen manager Marc De Beers van Conrad het abonnement van het hotel op. In een brief noemde hij het artikel ‘onethisch’.

Twee andere hotels van de Hiltongroep zetten ook hun abonnement stop. Net als twee andere hotels die niet tot de groep behoren. De opgezegde abonnementen waren goed voor vijf procent van de oplage, meldt DeMorgen.

Reageer op dit artikel