nieuws

Hof van Saksen ziet toekomst met andere partij

Hotel

Het luxe vakantieresort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht onder de rook van Assen zoekt een nieuwe exploitant. Om de zoektocht af te ronden moeten nog wel wat hobbels worden genomen.

Hof van Saksen ziet toekomst met andere partij

Zo eisen de banken dat de obligatiehouders unaniem afstand doen van hun recht om juridische procedures te beginnen. Afgelopen vrijdag stelde 81 procent van het op een speciale vergadering vertegenwoordigde kapitaal akkoord te gaan met een regeling.

Een klein deel, waaronder boeren die door hun branchevereniging LTO Noord jaren geleden waren geadviseerd geld te investeren in Hof van Saksen, ging niet akkoord.

Volgens Het Financieele Dagblad bestaat voor de banken de mogelijkheid om, ook wanneer niet iedereen instemt met de regeling, de regeling te laten doorgaan. De obligatiehouders verdwijnen hiermee van het toneel waarna beleggingsfonds Arkos, dat het risicokapitaal voor Hof van Saksen leverde, de mogelijkheid heeft het park aan een andere partij over te dragen.

Reageer op dit artikel