nieuws

Hotel krijgt luchtgekoeld strand

Hotel

Het nieuwe Palazzo Versace in Dubai, het luxe hotel van modehuis Versace, krijgt een zeer bijzonder strand voor het hotel. Het strand wordt luchtgekoeld zodat hotelgasten op een hete zomerdag zonder pijnlijke voeten van het hotel naar de zee kunnen lopen.

Hotel krijgt luchtgekoeld strand

Naast het luchtgekoelde strand moeten er ook reusachtige blazers komen die er voor zorgen dat over het strand een aangenaam briesje waait. In de zomer kan de temperatuur in het steenrijke oliestaatje oplopen tot ver boven de 40 graden Celsius.

Onder het strand voor het in aanbouw zijnde Palazzo Versace komt een ondergronds pijpensysteem. Dit systeem zuigt de warme op, zodat het strand aangenaam lauw wordt. Ook het zwembad bij het hotel wordt voorzien van apparatuur om het water te verkoelen.

Dubai staat bekend als dé plek voor bijzondere, peperdure hotels. De afgelopen jaren leek het niet op te kunnen in het zandrijke oliestaatje. Recent kwamen de eerste geluiden naar buiten dat het door de geldcrisis ook in Dubai minder wordt met de hotelambities.

Reageer op dit artikel