nieuws

Hotel stuurt factuur ondanks aardbeving

Hotel

Het hotel Grand Chancellor in de Nieuw-Zeelandse plaats Christchurch heeft een echtpaar, dat tijdens een zware aardbeving in februaru urenlang opgesloten zat in het hotel, alsnog een rekening gestuurd.

Hotel stuurt factuur ondanks aardbeving

Het gaat om een factuur van driehonderd Nieuw-Zeelandse dollars, zo’n 160 euro. Door de aardbeving raakte het hotel zwaar beschadigd en kwam het echtpaar vast te zitten. De rekening is inclusief het parkeren van de auto onder het hotel. Deze auto kon twee maanden na de aarbeving pas uit de puinhopen worden gehaald.

De hoteldirectie heeft het echtpaar excuses aangeboden voor het misverstand. Het boekhoudsysteem verstuurt op gezette tijden automatisch facturen naar gasten. Het is niet bekend of meer gasten die tijdens de aardbeving in het hotel verbleven een factuur hebben ontvangen.

Het Grand Chancellor raakte bij de aardbeving dusdanig beschadigd dat het gesloopt moet worden. Het hotel behoort tot de hoogste gebouwen van Christchurch. De verschoven bovenste verdieping van het hotel werd voor velen het symbool van de zware aardbeving.

Reageer op dit artikel