nieuws

Hotelbaas veroordeeld voor filmen van gasten

Hotel

Een Belgische hotelhouder uit Durbuy zit in de gevangenis nadat hij met een verborgen camera opnames had gemaakt van het gestoei van gasten op hun kamer.

Hotelbaas veroordeeld voor filmen van gasten

De man had in zijn hotel Le Vieux Pont in de Waalse stad achter een spiegel van één van de kamers een camera geplaatst, waarmee hij onder meer vrijende koppels filmde, meldt Eventplanner.be.

S. schatte zijn gasten eerst in. Als hij dacht dat het er een nachtje wild aan toe zou gaan, kregen de gasten de sleutel van de filmkamer.

De hoteluitbater liep tegen de lamp na een anonieme tip bij de politie, waarna bij huiszoeking in het hotel de camera werd ontdekt. Ook werden daarbij videobanden aangetroffen.

De hotelbaas ontkende dat hij het gestoei van de koppels had opgenomen. Nadien verklaarde hij zijn gasten enkel voor zijn persoonlijke seksueel plezier te hebben gefilmd.

De zaak kwam in december 2007 aan het licht en sindsdien zit de man in hechtenis. De politie onderzoekt nog wanneer de camera werd aangebracht en wat er allemaal met de opnames gebeurd is, bijvoorbeeld verkoop of verspreiding op internet, of om gatsen te chanteren.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws staat het hotel bekend als plaats voor ‘overspelige koppels’. Dat verklaart volgens de krant ook meteen het feit dat nog niemand aangifte heeft gedaan.

Reageer op dit artikel