nieuws

Hotelbeveiliger vast in zaak-Holloway

Hotel

In de zaak rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba, is een hotelbeveiliger aangehouden. Het gaat om de 19-jarige Godfried van C. die werkzaam is voor VCB Security, een groot beveiligingsbedrijf op Aruba. VCB is onder andere verantwoordelijk voor de veiligheid in grote Arubaanse hotels.

Hotelbeveiliger vast in zaak-Holloway

Dat blijkt uit berichten rond de arrestatie. Van C. werd zaterdag op Aruba gearresteerd. De politie sprak kort na de verdwijning van Holloway al met Van C. Dat was ergens in mei 2005. Hij is nu aangehouden op basis van tips die binnenkwamen na een uitzending van Opsporing Verzocht.

Het is niet bekend of Van C. in het Holiday Inn hotel werkte waar de 18-jarige Amerikaanse scholiere verbleef. Autoriteiten op Aruba willen niet zeggen wat de rol is van de verdachte in de zaak-Holloway. Eerder werd in deze zaak de Nederlander Joram van der Sloot aangehouden. Wegens gebrek aan bewijs moest de politie Van der Sloot laten gaan.

De zaak-Holloway houdt Aruba is een stevige greep. Vooral omdat de verdwijning van de Amerikaanse tiener voor veel negatieve publiciteit over het toerisme op Aruba zorgt in de VS. Daarentegen worden de berichten steeds luider dat veel Amerikanen zich niet storen aan de negatieve krantenkoppen en vaker dan ooit het zonnige eilanden bezoeken.

Natalee Holloway verdween op 30 mei 2005 spoorloos op Aruba. Ze was op Aruba met klasgenoten en begeleiders van school, na het voltooien van de middelbare school. De familie, de regering van Aruba en het café-restaurant waar ze voor het laatst gezien is, bieden een beloning aan voor de tip die leidt tot oplossing van de zaak.

Reageer op dit artikel