nieuws

Hotelier Dekker is boycot Curaçao beu

Hotel

Hotelier Jacob Gelt Dekker overweegt een gang naar de rechter, wanneer de politiek op Curaçao de boycot van zijn hotels op het eiland voortzet. Dekker zegt direct de gevolgen van een boycot te merken.

Hotelier Dekker is boycot Curaçao beu

De eigenaar van de hotels Kurá Hulanda in Otrabanda en Kurá Hulanda Lodge op Westpunt is furieus over de boycot. Op het eiland gaat het gerucht dat een Nederlandse delegatie met fractievoorzitter eind oktober op aanraden van de Curaçaose politiek hotels van Dekker mijdt.

‘Schandalig. Er zal wel flink gelobbyd zijn. Als dat zo verder gaat, dan moeten we natuurlijk naar de rechter. De grondwet garandeert vrijheid van meningsuiting en die garandeert ook dat de overheid geen middelen van intimidatie en afpersing gebruikt’, aldus Dekker tegenover de Wereldomroep.

Schadeclaim

De oproep van de Curaçaose politiek is inmiddels merkbaar in de hotels van Dekker. ‘Onze restaurants hebben tien jaar lang het vlees kunnen betrekken van onze leveranciers en plotseling mocht dat niet meer. Dat is aantasting van de grondrechten van de burger’.

De boycot van Curaçao is het gevolg van uitlatingen van Dekker. De hotelier meldde in columns op Luchtvaarnieuws.nl en in kranten diverse malen dat politici op het eiland corrupt zijn. Wanneer het tot een rechtszaak komt, zal Dekker een ‘heel aanzienlijke’ schadeclaim indienen.

Zie ook

Reageer op dit artikel