nieuws

Hotelportier rijdt peperdure Ferrari in puin

Hotel

Een portier van hotel Plaza in Brussel heeft een Ferrari 550 Maranello van een gast ter waarde van 200.000 euro in de prak gereden toen hij hem in de parkeergarage wilde parkeren. De verschillende partijen zijn nu in de clinch over wie er moet betalen.

Hotelportier rijdt peperdure Ferrari in puin

Het voorval had al plaats in januari 2005, maar is nu pas naar buiten gekomen omdat de eigenaar van de auto en het hotel voor de rechter staan, schrijft De Standaard.

Axa, de verzekeraar van het Plaza hotel, weigert de 65.000 euro schade te betalen omdat de portier een tijdelijk rijbewijs had, en ’s avonds helemaal niet mocht rijden. Axa meent dus dat het hotel nalatig was en dat zij moet betalen.

Het hotel weigert te betalen omdat de portier niet bevoegd was auto’s van gasten in de parkeergarage te zetten, maar slechts portier was. De gast had dit moeten zien aan zijn uniform en had bovendien moeten weten dat de parkeerdienst van het hotel na 23 uur gesloten was, zo pleit de advocaat van het hotel.

Reageer op dit artikel