nieuws

Hotels en disco doelwit bomaanslagen

Hotel

Hotels en een discotheek zijn het doelwit geweest bij bomaanslagen in het onrustige zuiden van Thailand. Bij de bomaanslagen raakten bijna dertig mensen gewond.

Hotels en disco doelwit bomaanslagen

De bomaanslagen vonden vrijwel gelijktijdig plaats in de stad Sungai Kolok, op de grens met Maleisië. De bommen zijn vermoedelijk geplaatst door moslimmilitanten.

De bommen explodeerden op de laatste dag van het vorige jaar bij twee hotels en een discotheek in Sungai Kolok. Een woordvoeder van het Thaise leger denkt dat de daders deze stad hebben uitgekozen omdat het een toeristenstad is waar veel mensen oud en nieuw vieren.

In het zuiden van Thailand woedt al geruime tijd een strijd tussen de regering en militanten, die streven naar afscheiding van het van oorsprong Maleisische gebied. De laatste vier jaar heeft de strijd al meer dan 2800 mensen het leven gekost.

Reageer op dit artikel