nieuws

Hotelvoorman Hazen furieus over 25eurohotels.nl

Hotel

Een debiele aanbieding. Ze zijn van de pot gerukt. Je wordt er gestoord van.’ Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is op zijn zachts gezegd ‘not amused’ met 25eurohotels.nl, een nieuw online initiatief waarbij hotelkamers voor 25 euro worden aangeboden.

Hotelvoorman Hazen furieus over 25eurohotels.nl

‘Dit is weer zo’n rand debiele aanbieding om voor 25 euro hotelkamertjes te vullen. Als ondernemer word je hier gestoord van. Ze zijn echt van de pot gerukt. Hotelkamers aanbieden voor 25 euro is de markt verzieken’.

Hazen is niet te spreken over het in juli nieuw te starten webinitiatief waarbij hotelkamers voor 25 euro worden aangeboden. ‘Ik roep elke hotelmanager op om toch heel goed te gaan rekenen wat een kamer moet kosten’, aldus Hazen.

Hazen stelt dat hij met zijn hotel De Draak in Bergen op Zoom in 1986 hotelkamers verkocht voor omgerekend 60 euro. De hotelvoorman vraagt zich een kwart eeuw later hardop af hoe het kan er nu kamers voor 25 euro worden aangeboden.

Duidelijk is dat Hazen zelf niet mee doet aan de website. ‘Als ik hier aan mee doe, dan maak ik de markt kapot’, aldus een furieuze Hazen.

25eurohotels.nl is een initiatief van Weekend Company uit Arnhem. De website is geregistreerd door Frank Boon. De site gaat begin juli 2011 online.

25eurohotels.nl is een zogeheten gesloten circuit, zo blijkt uit de aanbieding die is verspreid onder hotels. Bezoekers van de site moeten zich eerst registreren voordat ze de aanbiedingen kunnen bekijken. Op de website staan hotel met een prijs van 25 euro per persoon per nacht in een 2-persoonskamer. De 1-persoonskamertoeslag bedraagt 25 euro per kamer per nacht. Deelnemende hotels kunnen zelf bepalen of voor die 25 euro het ontbijt inclusief is.

25eurohotels.nl berekent per boeking 10 procent marge. De boeker betaalt bij het boeken direct online aan Weekend Company en ontvangt een voucher waarmee hij of zij in het hotel incheckt. Het hotel factureert Weekend Company het nettobedrag (exclusief 10 procent marge inclusief BTW), oftewel 22,50 euro per persoon per nacht en bij een 1-persoonskamer 45 euro per nacht.

Maurice van Franck van 25eurohotels.nl laat weten dat de site in alle facetten gericht is op een zo helder en overzichtelijk mogelijke keuze van hotels aan te bieden en daarin onderscheidend te zijn. ‘Te veel keuze en te veel mogelijkheden is niet voor iedereen, of tenminste, niet altijd door iedereen gewenst’, aldus Van Franck.

Voor hotels biedt de site volgens Van Franck diverse mogelijkheden. ‘Zoals het ondervangen van een lage bezetting, het verkrijgen van new business, meer omzet is vanwege aanvullende bestedingen ter plekke, de prijs is sowieso per persoon per nacht en niet per kamer, dit is een foutieve aanname van de heer Hazen, verder een lage commissie en een gratis extra marketingkanaal’.

Van Franck laat weten dat de aquistitie net is begonnen en dat de eerste reacties van hotels positief zijn. Hoeveel hotels zich tot dusver hebben aangemeld is niet bekend.

Reageer op dit artikel