nieuws

‘Hyatt was eerste keus voor hotel Oosterdokseiland

Hotel

Niet City Inn maar Hyatt zou het grote hotel in het nieuwe, spraakmakende bouwproject Oosterdokseiland in het centrum van Amsterdam gaan runnen. Na jarenlange gesprekken haakte Hyatt op het allerlaatste moment af, om plaats te maken voor City Inn.

‘Hyatt was eerste keus voor hotel Oosterdokseiland

Dat laat Anne-Lize Hoftijzer van bouwfond MAB, die het prestigieuze project leidt, weten. Op het Oosterdokseiland, nabij het Centraal Station, komt een van de grootste hotels van Nederland. Het gaat om een logiesbedrijf met maar liefst 550 kamers. Verder is er in het project ruimte voor andere kleinschalige horeca, een enorme bibliotheek en het Conservatorium van Amsterdam.

‘In 2001 zijn we gaan zoeken naar een hotelpartner voor het project waarmee we in 1995 de eerste aanzet hebben gemaakt. Het moest een vier tot vijfsterrenhotel worden met sterke betrokkenheid bij het project’, aldus Hoftijzer tijdens een hotelvastgoedcongres van Elsevier.

Onbegrip

Hoftijzer vervolgt: ‘We zijn gestart met Hyatt. Met Hyatt kwamen we eruit, maar het is gestrand op onbegrip bij beleggers. Daarna hebben we afscheid genomen van Hyatt en zijn we in zee gegaan met City Inn’.

City Inn is een Brits hotelbedrijf met vijf vestigingen in Groot-Brittanië waaronder Londen, Glasgow en Manchester. Daarnaast is een hotel in Leeds in aanbouw. In Amsterdam moet het hotel van 30.000 vierkante meter in 2011 haar deuren openen. Inmiddels zitten de palen in de grond en wordt de fundering gestort. City Inn wordt exploitant en eigenaar.

Zie ook

Reageer op dit artikel