nieuws

Klink buigt niet voor KHN over rookverbod

Hotel

Minister Klink van Volksgezondheid lijkt niet onder de indruk van het dreigement van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) om niet meer mee te werken aan plannen om de horeca rookvrij te maken. Dat blijkt uit zijn reactie.

Klink buigt niet voor KHN over rookverbod

Klink zegt zich vooralsnog geen zorgen te maken over de weigering van de horeca verder aan de plannen mee te werken. KHN is het niet eens met de bewindsman om horecaondernemers alleen strafbaar te stellen wanneer er bij een rookverbod per 1 juli 2008 toch een sigaret wordt opgestoken. Ook rokers moeten een bon krijgen, vindt KHN.

In andere landen waar een rookverbod geldt in de horeca blijkt dit ook goed te handhaven zonder de roker strafbaar te stellen, zegt Klink in een reactie. In landen waar zowel de cafébaas als de roker op de bon kan worden geslingerd, blijkt dit laatste maar zelden te gebeuren, meent Klink.

KHN liet eerder vandaag weten niet meer te willen meewerken aan de plannen van minister Klink om de horeca rookvrij te maken. ‘Wij hebben onze medewerking verleend aan een rookvrije horeca op voorwaarde dat minister Klink de strafbaarstelling en de handhaving goed zou regelen’, aldus KHN-directeur Jeu Claes.

Zie ook

Reageer op dit artikel