nieuws

Komst nieuwe hotels laat Efteling koud

Hotel

Attractiepark De Efteling is niet bang voor eventuele concurrentie van twee nieuwe hotels. Een Frans concern zou een bed & breakfast willen beginnen, de eigenaren van hotel De Druiventros bij Tilburg denken aan een hotel van honderd kamers.

Komst nieuwe hotels laat Efteling koud

Beide projecten moeten vlakbij het Efteling Hotel worden gerealiseerd, meldt het Brabants Dagblad.

De plannen verkeren in een pril stadium. Er zijn nog geen vergunningen afgegeven en lokale overheden willen eerst onderzocht hebben of er wel behoefte is aan nog meer kamers.

Een woordvoerder van De Efteling zegt extra kamers niet te vrezen: ‘Het is belangrijk dat onze gasten in de buurt kunnen overnachten.’ Er kan volgens het park juist een versterkende werking uitgaan van nog meer hotels.

De kans dat nieuwe hotels gasten van het Efteling Hotel zouden wegkapen, verwacht De Efteling niet. ‘Het Efteling Hotel heeft zijn heel eigen sprookjesachtig karakter. Dat is een formule die andere hotels niet hebben’.

De Efteling zelf is trouwens ook druk met het bouwen accommodatie. Op het park worden 125 vakantiehuisjes en 78 appartementen uit de grond gestampt, goed voor 1150 bedden. Het park wil zo het meerdaags verblijf opkrikken.