nieuws

Medewerker Mercure hotel beschoten bij overval

Hotel

Overvallers hebben een medewerker van een hotel in Amsterdam in de nacht van zondag op maandag in zijn been geschoten. De twee daders konden er vervolgens met onbekende buit vandoor, maakte de politie maandag bekend.

Medewerker Mercure hotel beschoten bij overval

De mannen bedreigden het personeel in de ontvangstruimte van het hotel aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost en eisten geld, toen ze daar rond een uur binnendrongen. Ze raakten met elkaar in gevecht, waarbij de overvallers het 24-jarige slachtoffer beschoten. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

Mercure laat in een persschrijven weten dat 10 minuten na de overval politie en ambulance ter plaatse waren. Een aantal gasten in de aan de receptie grenzende bar was getuige van de overval, schrijft Mercure. Een van hen belde onmiddellijk het alarmnummer.

De overval is vastgelegd op video, aangezien het hotel beschikt over permanente camerabewaking.