nieuws

NH Jan Tabak weer open na schietincident

Hotel

NH Jan Tabak in Bussum is enkele uren afgesloten geweest na het schietincident voor de deur van het hotel. Dinsdag eind van de middag was de bedrijfsvoering weer normaal.

NH Jan Tabak weer open na schietincident

Dat zegt persvoorlichter Marieke van der Linden van NH Hoteles. Dinsdagochtend om 10.00 uur werd voor de deur van het hotel een vastgoedhandelaar in zijn auto doodgeschoten. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het criminele circuit. De man werd van dichtbij onder vuur genomen nadat hij kort daarvoor het hotel had verlaten.

‘Gasten kunnen er weer in en uit’, zegt Van der Linden. ‘Voor zover wij weten hebben onze gasten niets gemerkt van het schietincident. Daarna is het hotel en de hele straat enige tijd afgesloten geweest vanwege het politieonderzoek. Momenteel is de bedrijfsvoering weer normaal’.

Uitgebrand

De schutter of schutters zijn nog voortvluchtig. De identiteit van het slachtoffer heeft de politie nog niet bekendgemaakt. In Almere-Buiten trof de politie een voertuig aan waarmee de daders zich uit de voeten hebben gemaakt. Het werd uitgebrand gevonden aan het Koopvaarderspad. Een woordvoerder van de politie wilde niet zeggen of het om een auto of een ander vervoermiddel gaat.

Het incident lijkt een onvervalste liquidatie, maar de politie heeft dat niet bevestigd. ‘Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend’, aldus de woordvoerder.

Sporenonderzoek

Kort na de schietpartij zette de politie de directe omgeving van de plaats delict af en begon de recherche met het sporenonderzoek. Een witte tent benam het zicht op de zwarte BMW met Duits kenteken waarin het slachtoffer zat. Een politiehelikopter cirkelde later op de dag enkele keren rond het hotel. De politie vraagt getuigen zich te melden. Camera’s van het hotel hebben zeer waarschijnlijk een deel van het schietincident vastgelegd.

Elseviers misdaadverslaggever Gerlof Leistra laat op Elsevier.nl weten dat NH Jan Tabak ‘een geliefde ontmoetingsplaats is voor gesprekken tussen criminelen’.