nieuws

Nieuwe topman Accor zet in op franchise

Hotel

De op 1 maart aangestelde nieuwe topman van Accor, de Fransman Denis Hennequin, wil in 2015 nog maar 23 procent van de hotelkamers in eigen bezit hebben. Momenteel bedraagt dat percentage 40 procent. Franchise is dan ook een van de speerpunten van de man die jarenlang leiding gaf aan McDonald’s Europa.

Nieuwe topman Accor zet in op franchise

Accor wil de schuldenlast van 1,6 miljard euro in 2009 terugbrengen. Daarvoor wil het hotels verkopen en omzetten naar franchise. In 2015 wil Accor nog slechts 23 procent – tegen 40 procent nu – in eigen bezit hebben.

Hennequin is sinds 1 maart topman van Accor. De Fransman komt over van McDonald’s, waar hij sinds 1984 werkzaam was en de nodige franchise-ervaring heeft opgedaan. Hennequin werd in 2005 benoemd tot bestuursvoorzitter van McDonald’s Europa. In die functie gaf hij leiding aan zesduizend restaurants in 41 landen. Bij Accor neemt Hennequin de functie van topman over van Gilles Pélisson.

Reageer op dit artikel