nieuws

Ook Turkije krijgt rookverbod in horeca

Hotel

Het Turkse parlement heeft deze week een rookverbod in cafés en restaurants goedgekeurd. De wet gaat vier maanden na ondertekening door president Abdullah Gul in. Maar de horeca heeft nog achttien maanden de tijd om zich voor te bereiden op het verbod.

Ook Turkije krijgt rookverbod in horeca

Het verbod geldt ook voor waterpijpen. Critici zeggen dat het lastig wordt de wet in te voeren in een land waar zo veel mensen roken.

In Turkije rookt een op de drie personen. Bijna tweederde van de mannen rookt en 11 procent van de kinderen tussen de 7 en 11 jaar, meldt Trouw.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, die bekend staat om zijn afkeer van roken, had zich ingezet voor het verbod. Het parlement, waar zijn regerende AK-partij een meerderheid heeft, nam de wet aan met 240 stemmen voor en slechts twee tegen.

Reageer op dit artikel