nieuws

Opgelegde strategie lijkt breekpunt Bar-El

Hotel

Ron Bar-El was al enige tijd in conflict met het hoofdkantoor van Mövenpick Hotels & Resorts in Zwitserland. Nog ver voordat hij begin augustus te horen kreeg te moeten vertrekken als general manager bij Mövenpick in Amsterdam. ‘Bar-El en Zwitserland zaten niet op één lijn’.

Opgelegde strategie lijkt breekpunt Bar-El

Dat blijkt uit de jongste ontwikkelingen rondom het noodgedwongen vertrekt van Bar-El uit Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre. Waarnemend general manager Ron Schouwenburg reageert desgevraagd op berichten over problemen tussen ‘Zwitserland’ en de leiding in Amsterdam.

‘Ron Bar-El en het hoofdkantoor zaten niet op één lijn wat betreft de strategie van dit hotel. Bar-El keek meer naar de lange termijn, terwijl het hoofdkantoor op adhoc beslissingen aandrong’, laat Schouwenburg weten.

Personeelskosten

De internetredactie van Misset Horeca kreeg afgelopen weken meerdere malen gedetailleerde informatie toegespeeld over een verstoorde relatie tussen Bar-El en het hoofdkantoor van Mövenpick in Zürich. Zo zou Bar-El zich niet langer kunnen verenigen met het alsmaar moeten snijden in personeelskosten, zo wordt gemeld. Barl-El en ‘Zwitserland’ bevestigen noch ontkennen dit.

Verder zou er onder het personeel een staking ophanden zijn geweest, over het ‘invliegen’ van extra managers uit Zwitserland om het hotel strakker te leiden. Klinkklare onzin, zo stelt Schouwenburg. ‘Ik ben hier zes dagen per week en dan had ik het moeten weten. Er gebeuren hier geen gekke dingen. Er is geen paniek. We halen een bezetting van gemiddeld 90 procent, dus het gaat goed’.

Israël

Bar-El, die momenteel met vakantie is in Israël, zit op 31 augustus met het hoofdkantoor om de tafel om te praten over een oplossing. Dan zal er ook meer duidelijkheid komen over waarom Bar-El Mövenpick Amsterdam moet verlaten.

Een van de mogelijke oplossingen is dat de Nederlander, die over een Israëlisch paspoort beschikt, het nieuwe Mövenpick-hotel in de Israëlische badplaats Tel Aviv gaat leiden. Bar-El zelf kan hierover nog niets zeggen. Ook ‘Zwitserland’ zwijgt over deze optie.

Ron Bar-El kreeg begin deze maand te horen dat hij in Amsterdam wordt vervangen door Albert Rouwendal. Het hoofdkantoor van Mövenpick geeft een reorganisatie op als officiële reden voor de gm-wisseling. Rouwendal zal per medio september de leiding in Amsterdam overnemen, niet eerder nadat er een oplossing is gevonden voor Bar-El.

Eerdere berichten over de val van Bar-El

Reageer op dit artikel