nieuws

Rookboetes steeds populairder bij hotels

Hotel

Rookboetes in hotels lijken een nieuwe trend te worden in de Nederlandse hotellerie. Na Mövenpick in Amsterdam heeft nu ook Accor aangekondigd om gasten, die ondanks een rookverbod toch een sigaret opsteken, op de bon te slingeren.

Rookboetes steeds populairder bij hotels

Het Ibis Den Haag Centre is per 1 juli geheel procent rookvrij. Gasten die toch in een van 197 kamers roken, krijgen 50 euro in rekening gebracht voor het reinigen van de kamer en de omzetderving van een boekingsdag.

Het Haagse hotel van gigant Accor zegt de maatregel te hebben genomen op basis van een enquête onder gasten. Daaruit kwam naar voren dat driekwart van de gasten voorstander is van een rookvrij hotel. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat een meerderheid de rookvrije status van het hotel als extra reden ziet om er een kamer te boeken.

‘Met een bedrag van 50 euro dekken we de kosten niet. We zien het als een duidelijk signaal naar onze gasten, dat we het 100 procent rookvrij maken van het hotel serieus nemen’, aldus directeur Robert van Vliet van Ibis Den Haag Centre.

Het Ibis Den Haag Centre is niet het eerste hotel in ons land met rookboetes. Het Mövenpick Amsterdam City Centre werkt al sinds de opening van het hotel in september 2006 met boetes. In januari meldde Mövenpick een kleine tien gasten op de bon te hebben geslingerd. Een rookovertreding kost de hotelgast 150 euro.

Zie ook:

Roken taboe in nieuw Mövenpick

Reageer op dit artikel