nieuws

Steeds meer georganiseerde vakanties

Hotel

Nederlanders boeken steeds meer een georganiseerde vakantie en gaan minder op de bonnefooi ergens heen. De stijging van het aantal georganiseerde vakanties is fors te noemen.

Steeds meer georganiseerde vakanties

Vorig jaar gingen 12,5 miljoen Nederlanders een of meer keren op vakantie. Ze kiezen ook steeds vaker voor een overnachting in een hotel, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bijna twee derde van alle 35 miljoen vakanties zijn lange vakanties, meestal in het buitenland, en duren gemiddeld ongeveer dertien dagen. Voor een korte vakantie blijven Nederlanders vooral in eigen land (71 procent) of gaan ze naar België, Duitsland of Frankrijk. Een korte vakantie duurt gemiddeld 3,2 dagen.

Het aantal georganiseerde korte en lange binnenlandse vakanties steeg de laatste vijf jaar van een kwart naar ruim een derde in 2007. Het aantal georganiseerde vakanties naar het buitenland steeg de afgelopen vijf jaar van 40 procent naar 51 procent.

Vorig jaar waren er ruim negen miljoen korte vakanties in eigen land. Hotels zijn daarbij steeds populairder, maar ook zomerhuisjes of vakantiebungalows zijn in trek. Caravan, tent en vouwwagen raken een beetje uit de gratie, constateert het CBS.

Reageer op dit artikel