nieuws

Test met mobieltje als sleutelkaart hotelkamer

Hotel

InterContinental gaat in hotels in de VS testen uitvoeren met het inchecken en het openen van hotelkamerdeuren via de mobiele telefoon. De hotelgigant denkt dat in de toekomst de traditionele sleuteloverhandiging bij het inchecken overbodig is.

Test met mobieltje als sleutelkaart hotelkamer

Volgens USA Today is InterContinental, de eigenaar van onder andere Holiday Inn en Holiday Inn Express, van plan een reeks met testen met de nieuwe technologie uit te voeren in hotels in Chicago en Houston.

De bedoeling is dat via een applicatie op de telefoon het mogelijk wordt om de hoteldeur te openen met de mobiele telefoon. De telefoon hoeft dan nog slechts tegen de deur van een vooraf ingecheckte hotelkamer te worden gehouden.

Indien de test succesvol is, bereidt InterContinental de test uit naar alle hotels waar de kamerdeur al met een sensor is uitgerust. Op dit moment heeft ongeveer één op de vijf hotelkamers al een sensor.

Koos Burgman van Burgman Security laat weten dat al enige jaren in Noorwegen de zogeheten Signature en Classic RFID kaartsloten worden gemaakt. Deze zijn geschikt voor gebruik van de mobiele telefoon als ‘sleutel’ voor de hotelkamer.

Volgens Burgman zijn al heel wat hotels in ons land voorzien van RFID kaartsloten en dat het wachten is op de volgende generatie mobiele telefoons waarin een NFC chip is geïnstalleerd om de kaartsloten te kunnen lezen.

Reageer op dit artikel